Stationsplein 14
8331 GM Steenwijk
Tel: 088 9322876
Reseveringen
Verhuizing servers
30-08-2016 00:00:00

Omdat wij continu naar verbetering van onze diensten en services streven en om u in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn, gaan wij onze servers verhuizen naar een modernere en tevens groene locatie. Het volledige serverpark waar ook onze servers gevestigd zijn, zal worden overgebracht naar een datacenter op de nieuwe locatie.

Onze huidige hostinglocatie komt volledig te vervallen. Alle servers, netwerkapparatuur en andere gerelateerde zaken worden verplaatst naar de nieuwe locatie. Dit betekent dat ook de door u afgenomen diensten door ons gemigreerd zullen gaan worden naar de nieuwe locatie. Deze migratie wordt uitgevoerd gedurende de nacht, om overlast zo veel mogelijk te beperken. Klanten krijgen bericht over de datum waarop hun server(s) verhuisd worden.

In de afgelopen weken zijn de nodige voorbereidingen getroffen om de migratie zo soepel mogelijk en met zo min mogelijk downtime uit te voeren. Zo is ons netwerk gereed gemaakt om via twee locaties bereikbaar te zijn en behoudt u, net als al onze klanten uw toegewezen IP- adres(sen).
Alle servers zijn vooraf gecontroleerd op eventuele disk errors en waar nodig zijn deze verholpen om problemen tijdens de verhuizing te voorkomen. Desondanks valt het niet uit te sluiten dat er een server niet op de juiste wijze online komt, hiervoor is bij elke nachtelijke verplaatsing nazorg voorzien door hiervoor extra medewerkers in te plannen.

Door de migratie is downtime helaas onvermijdelijk. Door gedurende de nacht te verhuizen wordt geprobeerd om overlast zo veel mogelijk te beperken. Houdt u er rekening mee dat de server in de nacht waarop deze wordt overgezet gedurende enige uren onbereikbaar is.

De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 21:00 uur en 08:00 uur. Vanaf 21:00 uur worden de voor die nacht geselecteerde servers één voor één uitgeschakeld. Vanaf 04:00 uur worden de servers weer in de lucht gebracht.