Abonnementen systeem

Webburo Online Services heeft een succesvol online abonnementen systeem ontwikkeld voor zelfstandige ondernemers die diensten of producten in de vorm van een abonnement willen verkopen en automatisch willen laten factureren.

Voorbeelden van online abonnementen systemen van Webburo

Klanten die een online abonnementensysteem van Webburo gebruiken zijn onder andere de webhostingbedrijven Web2host en Digihosting. Webburo maakt zelf ook gebruik van het systeem om vergoedingen voor abonnementen maandelijks, per kwartaal, per half jaar of per jaar bij haar klanten in rekening te brengen.

Demonstratie door Webburo

Onderstaand vindt u informatie over ons abonnementensysteem. We kunnen u ook een live demonstratie geven van de mogelijkheden en u adviseren welke oplossingen goed werken voor andere tevreden verhuurders van Webburo. Graag informeren wij u vrijblijvend tijdens een persoonlijk gesprek bij u op het bedrijf, bij ons op kantoor in Steenwijk of via een online demo via Google Meet. Neem vandaag nog contact met ons op voor het plannen van een afspraak !

Mogelijkheden van het abonnementen systeem

Verkoop

bestellingen van abonnementen met geautomatiseerde mails

Betalingen

klanten betalen PDF factuur via iDEAL of automatische incasso

Facturen

per week, maand, kwartaal of jaar automatisch gefactureerd

Presentatie

informatief overzicht van mogelijkheden per abonnement

Nieuwsbrieven

mailingen zenden aan klanten met bepaalde abonnementen

BTW

per abonnement verschillende BTW tarieven instellen

Online incasso

koppelingen mogelijk met Online Incasso

Proefperiode

mogelijkheid voor proef abonnementen

Boekhoudpakket

koppelingen mogelijk met de meeste boekhoudpakketten

Online abonnementen systeem voor diensten

Het abonnementensysteem is uitermate geschikt voor diensten als bijvoorbeeld:

 • digitale abonnementen;
 • muziekscholen;
 • ligplaatsen voor boten;
 • botenstalling;
 • fitnesscentra;
 • seizoen plekken voor campings;
 • opslagruimtes;
 • caravanstalling;
 • onderhoud abonnementen;

Al deze voorbeelden zijn door uw klanten ook eenvoudig online te bestellen op uw eigen website. De basis variaties van de diensten kunnen vooraf duidelijk worden gespecificeerd, zodat de klant zelf het optimale abonnement kan selecteren. Het abonnement kan in de toekomst eenvoudig worden aangepast: een up- of downgrade kan makkelijk worden doorgevoerd in het abonnementen systeem van Webburo. Ook kunnen afzonderlijke eenmalige extra diensten als losse opdracht worden aangemaakt en aanvullend gefactureerd.

Online abonnementen systeem voor producten

Het abonnementen systeem is ook geschikt voor de facturering van producten die periodiek worden besteld. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan onderhoudsproducten die met regelmaat gebruikt moeten worden, etenswaren of verrassingspakketten.

De abonnementen kunnen periodiek gefactureerd worden, dus per dag, week, maand, kwartaal, half jaar, jaar of per 2 jaren. Ook biedt het abonnementen systeem van Webburo de mogelijkheid om klanten gratis of met korting een proefabonnement online aan te laten schaffen.

Voordelen van het abonnementen systeem

Gemak

klanten bestellen online hun abonnementen

Omzet

meer opbrengst door kortingen en toeslagen

E-mail

betaalbevestigingen en herinneringen per mail met PDF

Klantendashboard

dashboard voor bestellen diensten en betalen facturen

Tarieven

verschillende tarieven en kortingen mogelijk per klant

Supersnel

supersnel vanwege hosting op een geoptimaliseerde server

Vormgeving

eigen design met conversie van bezoeker naar klant

Compleet

systeem wordt volledig gevuld opgeleverd, u kunt direct live

Excel

duidelijke overzicht in Excel met relevante gegevens

Uitgebreid beheersgedeelte abonnementen systeem

Het abonnementen systeem kan binnen elke website worden geïmplementeerd en heeft een zeer goed uitgedacht en flexibele user interface aan de voorkant van de webshop en een uitgebreid beheergedeelte met financiële en commerciële mogelijkheden voor de webmaster. Vanzelfsprekend is iDEAL ook gekoppeld, zodat het online bestelde abonnement  ook direct kan worden betaald. De volgende periode van het abonnement kan ook worden voldaan door gebruik te maken van automatische incasso. Dat is makkelijk voor u en voor de klant. Bovendien krijgt u uw vergoedingen eerder op uw bankrekening en hoeft u veel minder herinneringen en aanmaningen te verzenden.

Complete bedrijfsvoering in één keer automatiseren

Bedrijven die gebruik maken van ons abonnementen systeem kunnen hiermee hun complete bedrijfsvoering in één keer automatiseren. De commerciële mogelijkheden zijn enorm, dus u kunt uw omzet aanmerkelijk laten stijgen. De besparingen kunnen ook aanzienlijk zijn: een groot deel van de werkzaamheden die u nu nog handmatig moet uitvoeren zijn volledig geautomatiseerd.

Front end gedeelte

Het online abonnementen systeem heeft een front end gedeelte dat speciaal voor u wordt ontworpen. Uw klant kan op de website eenvoudig, snel en efficiënt het juiste abonnement selecteren, de periode kiezen en betalen. Ook kunnen bij elk abonnement upsellling producten worden aangeboden die zorgen voor extra omzet. Uw klanten kunnen betalen via iDEAL, Bancontact, GiroPay, PayPal, Creditcard of cadeaukaart.

Back end gedeelte online

Webburo levert zowel de website als het online abonnementen systeem compleet gevuld voor u op. In het back end van het systeem kunnen de diverse soorten abonnementen en de aanvullende diensten en producten worden bijgehouden. U kunt hier onder andere de volgende zaken aanpassen:

 • heel efficiënt: geautomatiseerde abonnement- en betaal-bevestigingen per e-mail
 • PDF facturen in uw eigen huisstijl meezenden bij mails van online aanschaf abonnement, herinneringen en aanmaningen
 • extra verkoop: verschillende tarieven en kortingen mogelijk per klant en volume kortingen
 • mogelijkheid om proefperiodes instellen
 • duidelijke overzichten in Excel met relevante gegevens
 • per abonnement de mogelijkheid voor verschillende BTW tarieven
 • mailingen zenden aan categorieën klanten met bepaalde abonnementen
 • mogelijkheid om BTW overzichten op te stellen
 • handig voor uw klant: klanten kunnen gebruik maken van een klantenpaneel in uw eigen huisstijl waar abonnementen kunnen worden besteld en facturen kunnen worden betaald
 • koppelingen mogelijk met de meest gebruikte boekhoudpakketten
 • koppelingen mogelijk met Online Incasso

Als uw online abonnementen systeem live staat

Het online abonnementen systeem van Webburo biedt ondernemers een uniek systeem, waarmee veel handmatige en tijdrovende werkzaamheden volledig geautomatiseerd kunnen worden. Doordat veel meer klanten via uw website abonnementen bestellen en afrekenen via het klantenportaal, krijgt uw website meer bezoekers en wordt deze ook beter vindbaar via Google. Daardoor zullen ook meer nieuwe klanten uw website weten te vinden.
Ondernemers die ons online abonnementen systeem gebruiken zijn hierover zonder uitzondering enthousiast. “Het online abonnementen systeem van Webburo zorgt voor meer omzet en minder werk en dus kosten: wat wil je als ondernemer nog meer ?”
Na het live op internet plaatsen van uw online abonnementen systeem kan Webburo ook periodiek updates van tekst, foto’s of video’s toevoegen. Webburo verzorgt ook uw zoekmachine optimalisatie, AdWords en Online Marketing.

abonnementen systeem

Persoonlijke telefonische helpdesk

Webburo Online Services biedt een hoge mate van service via de persoonlijke telefonische helpdesk. Tijdens kantooruren beantwoorden wij uw vragen en geven u advies. Daarnaast hebben we een uitgebreide online helpdesk: zie https://helpdesk.webburo.nl/, waar alles stap voor stap met schermafbeeldingen wordt uitgelegd.

Neem contact met ons op

Abonnementen

Zekerheden van Webburo

 • totaal oplossing van idee naar live
 • snel online met een complete website
 • betrokken én aardige medewerkers
 • persoonlijke oplossingsgerichte helpdesk
 • betrouwbare servers met 99,9% uptime
 • unieke aantrekkelijke responsive designs
 • eigen meertalige tekstschrijvers
 • onze websites scoren beter in Google
 • uw ervaren online partner sinds 1999
Delen
Eduard Deckers
Al enige tijd worden mijn websites gehost door Webburo Noord Nederland. Ik ben buitengewoon te spreken door de service die wordt verleend. Hij is snel, doeltreffend en zeer prettig. Als ZZPer heb ik totaal geen omkijken naar dit aspect van mijn werk en dat is zeer plezierig. Dank hiervoor!
Ronald Rentenaar
Ben al jaren, naar volle tevredenheid, gebruik van de services van Webburo Noord Nederland / Web2Host. De supportdesk (in het bijzonder René Scholten) is snel en kundig. Op een emailtje met een vraag heb je in no-time een antwoord. Ik zou zeggen ga zo door!
Hans van Hove
Al ruim 20 jaar met mijn websites bij Digihosting.nl en zelden een probleem gehad, die enkele keer altijd goed geholpen.
Nu ik mijn hostingpakket wilde reorganiseren kreeg ik prima advies en een voordeliger nieuw pakket.
Martijn Liemburg
Sinds jaar en dag maakt gebruik van de hostingdiensten. Top dienstverlening, keurige en prettige communicatie en aardige mensen. Zeer tevreden.
Bigbagsiergrind nl
Een paar maanden geleden heeft Webburo voor ons een website gebouwd. Wij zijn super tevreden met het resultaat.

-Het team van Bigbagsiergrind.nl