Stationsplein 14
8331 GM Steenwijk
Tel: 088 9322876

SSL certificaten

Deze certificaten garanderen een beveiligde verbinding voor uw reserveringssysteem of webshop. Bezoekers van de website kunnen aan het “slotje” in de menubalk zien dat de website beveiligd is. Het website adres begint dan met https:// in plaats van hhtp:// (dus zonder s van secure). Banken hanteren bijvoorbeeld een soortgelijk certificaat en ook Webburo zelf heeft op de eigen website een dergelijke beveiliging. Het SSL certificaat zorgt voor een professionele en betrouwbare uitstraling van uw bedrijf.

Een SSL zorgt ook voor betere score in Google

Google geeft sinds kort meer waarde aan een SSL certificaat vanwege het feit dat het veilige websites wil promoten en deze daarom hoger plaatst in de zoekresultaten. Google wil bevorderen dat dat meer websites, webshops en reserveringssystemen gebruik maken van een https:// verbinding en de persoonlijke gegevens zoals bankgegevens en credit card nummers van de klanten beter versleuteld zodat deze beter beveiligd zijn tegen hackers.In de browser Chrome wordt bovendien op jullie eigen website niet langer de volgende melding weergegeven “de verbinding met deze site is niet veilig”. 

Hoe werkt een SSL certificaat ?

Het SSL protocol (Secure Socket Layer) is de standaard voor het beveiligen van websites en transacties op internet. Door middel van certificaten wordt de verstuurde data beveiligd en is de identiteit van de eigenaar van het certificaat gegarandeerd en dus vertrouwd.

Wanneer een website gebruik maakt van een beveiligde verbinding en een SSL certificaat kan de bezoeker er zeker van zijn dat zijn of haar persoonlijke gegevens, waaronder betaalinformatie, veilig worden verzonden.

Webburo maakt standaard gebruik van Essential SSL-certificaten van Comodo. Deze zijn zeer geschikt voor alle modules van Cosmos 3.0, WordPress websites en webshops van WooCommerce en geschikt voor gebruik op mobiele apparaten.

De kosten voor het certificaat inclusief installatie op de server en doorvoeren van linkwijzigingen in uw website bedragen € 150,-- exclusief BTW per jaar per domeinnaam. Daarnaast heeft u een eigen IP adres nodig ten behoeve van de installatie van elk afzonderlijk SSL certificaat. De kosten hiervoor bedragen € 50,-- exclusief BTW per jaar.


SSL certificaat met Domain Validation

Alle klanten van Webburo die gebruik maken van SSL hebben een certificaat met Domain Validation.

Er zijn drie soorten hoofd validaties, oplopend qua veiligheid/validatie en kosten. Binnen elke categorie zijn diverse aanbieders van betreffende certificaten:

1.    Domain Validation (DV)
•    alleen validatie op domeinniveau;
•    controle via een e-mail aan het domein;
•    voornamelijk gebruikt voor kleinere/middelgrote webshops of een intranet;
•    wel https met slotje, geen (bedrijfs)naam van de aanvrager in de adresbalk of in certificaat, bijvoorbeeld https://www.webburo.nl/.
2.    Organization Validation (OV)
•    ook validatie op bedrijfsniveau, controle via verschillende bronnen als  whois, KvK etc.;
•    wel https met slotje, geen (bedrijfs)naam van de aanvrager in de adresbalk, maar wel in het certificaat zodat identiteit van de webhop kan worden geverifieerd.
3.    Extended Validation (EV)
•    ook validatie op bedrijfsniveau, meer uitgebreide controle via verschillende bronnen als  whois, KvK, telefonisch contact met aanvrager, check met telefoongids, afdeling personeelszaken ivm mandaat aanvrager etc.;
•    wel https met slotje, wel (bedrijfs)naam van de aanvrager in de adresbalk en ook  in het certificaat zodat identiteit van de webhop kan worden geverifieerd, bijvoorbeeld https://www.rabobank.nl/bedrijven/.

Wettelijke eisen voor beveiliging van uw website

U heeft als eigenaar van een website volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) de verplichting om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of misbruik. Als u niet voldoet aan de wettelijke bepalingen van de Wbp, kan het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) een boete opleggen. U kunt aan Wet bescherming persoonsgegevens voldoen door het gebruik van een SSL Certificaat. Heeft u uw website wel voldoende beveiligd ? Neem geen risico en gebruik een SSL certificaat !

U kunt een SSL certificaat bij Webburo Online Services bestellen door een mail aan ons te sturen met uw domeinnaam.